Home. » Fokken.

fokken.

Onze nestjes worden uitsluitend gefokt volgens de regels, en met toestemming van de NVSW. De maximale vraagprijs voor pups is € 1200,- zoals vastgesteld op de Algemene Vergadering van juni 2021. 
Hiervoor krijgt u een goed gefokt hondje met stamboom, dat de benodigde inentingen, dierenarts contrôle's en wormkuren heeft gekregen en dat is gechipt door de Raad van Beheer en waarvan DNA is afgenomen voor zijn/haar profiel . De koop/verkoop wordt geregeld d..m.v. een door de vereniging goedgekeurd koopcontract.

Voor pups die naar het buitenland gaan en tot 15 weken in Nederland moeten blijven, mag maximaal € 500,- extra gevraagd worden. Daarnaast mogen de kosten voor de extra entingen in rekening gebracht worden.

Bron: NVSW.

Wij doen ons uiterste best om de pups goed te socialiseren voordat zij naar de nieuwe eigenaren gaan. Ze zullen opgroeien in huiselijke kring en daardoor zoveel mogelijk vertrouwd gemaakt worden met allerlei huiselijke activiteiten, geluiden en voorwerpen. Na een week of drie mogen de pups, bij goed weer, lekker in de tuin spelen en de laatste weken zullen er uitstapjes gemaakt worden naar het winkelcentrum, de school en het verzorgingshuis. Een autoritje naar de dierenarts staat ook op het programma, en zodoende proberen we de pups goed voor te bereiden op de overgang naar de "Grote wereld."

Op basis van gezinssituatie, persoonlijkheid en wensen proberen wij de juiste pup bij de juiste nieuwe eigenaar te plaatsen. Doordat wij de pups in de weken dat zij bij ons in huis zijn goed kunnen observeren, denken wij, dat we op basis daarvan, een goed beeld kunnen krijgen van welke pup naar welke nieuwe eigenaar zou kunnen gaan. Hoewel dit meer van ons vereist, verkiezen we dit boven het, op basis van uiterlijk selecteren. Uiteraard proberen we, zover als mogelijk is, rekening te houden met de voorkeur die men voor een bepaalde pup heeft. De pups gaan met circa 8 weken naar de nieuwe eigenaar.

Wij stellen het zeer op prijs als we na een paar maanden een keer op bezoek mogen komen om te zien en te horen hoe het gaat. Ook zijn we van plan om, na verloop van tijd, een nestwandeling of nestreünie te organiseren waarvan wij hopen dat alle hondjes daarbij aanwezig zullen zijn. De NVSW houdt twee keer per jaar een nestkeuring tijdens de Fokkersdagen in Zutphen. De verslagen hiervan kunnen belangrijke informatie opleveren voor zowel de fokkers als de NVSW. We stellen het daarom zéér op prijs dat je, als nieuwe pupeigenaar daarbij aanwezig zult zijn.

Fokkersdag mei 2017

V.l.n.r. Papa Koen, Guusje, Jurre, Billy, Trix en mama Jytte.

Fokkersdag mei 2019

V.l.n.r. Cas, mama Jytte, Senne, Mette en papa Hessel.

Maak een Gratis Website met JouwWeb